Jedlo, Kategórie

Nicecream – krajšia a zdravšia zmrzlina

Zmrzlina a leto idú dokopy ako varené víno a zima. Lenže cez leto sa väčšina z nás o niečo viac stará o telesnú váhu i zdravie. Preto viacerých môže potešiť tento zaujímavý spôsob domácej prípravy zmrzliny, ktorá je jednoduchá a menej kalorická ako tá z obchodu. Dokonca ani drahý prístroj na domácu zmrzlinu nepotrebujete.

Zrejme ste názov „nicecream“ videli už aspoň ako hashtag na Instagrame, alebo niekde na Facebooku. Niekto možno nechápal o čo ide, niekto to mohol považovať iba za krajší názov pre zmrzlinu a iný si možno dal dokonca námahu vyhľadať si tento názov. Nicecream si svoje meno nezaslúžila iba tým, že je väčšinou jej obdivovateľmi pripravovaná a dekorovaná pomaly viac než svadobné torty. Od klasickej zmrzliny sa odlišuje zložením, ktorého hlavnou ingredienciou sú banány. Aby bola konzistencia jemnejšia, pridáva sa mlieko. Vo väčšine receptov sa používa sójové, kokosové a iné rastlinné mlieko, keďže nicecream si asi najviac obľúbili vegáni.

Recept je nasledovný:

1. Potrebujeme jeden alebo viac zrelých banánov. To znamená, že by mali mať aspoň mierne hnedú farbu. Budú sa ľahšie mixovať a chuť bude sladšia, skoro až karamelová. Nakrájame si ich na menšie kúsky a vložíme do mrazničky (napríklad v sáčku).

2. Po zmrazení vyberieme a dáme do mixéra. Kto si želá jemnejšiu konzistenciu môže pridať štipku soli a mlieko (kokosové, sójové, klasické, mandľové,…).

 

 

3. Buď si dáte takto pripravenú jemnú zmrzlinu podobajúcu sa na smoothie, alebo ju ešte na chvíľu dáte do mrazničky, aby mala tuhšiu konzistenciu.

4. Na ochutenie môžete pridať napríklad arašidové maslo, čokoládové kúsky, rozdrvené sušienky,… Prípadne rovno s banánmi vymixujte aj iné ovocie, ako jahody, čučoriedky a podobne.  Vyskúšať môžete dokonca Pina Colada príchuť pridaním kokosového mlieka a mrazeného ananásu.

 

 

Príchute a zdobenie sú v tomto recepte najzábavnejšou časťou, takže nemajte zábrany ☺