Jednoduchý recept na jarný šalát, ktorý zvládne každý

Jarné lúče slnka sa začínajú predierať cez zimné mraky, ľudia odhadzujú teplé oblečenie a vítajú jar. Neviem ako vy, ale ja už mám terasu a záhradný nábytok pripravený na jarnú sezónu. Pomaličky sa už osmeľujeme posedieť si na slniečku, vypiť vonku šálku kávy alebo čaju. Obchodné reťazce alebo obchodníci so zeleninou z juhu začínajú ponúkať prvé tohtoročne vypestované potraviny, ktoré sú po zime ako vykúpením. Ja osobne sa veľmi teším, ak si dobré jedlo môžem vychutnať na čerstvom vzduchu a touto formou by som chcel predstaviť jednoduchý recept na jarný šalát, ktorý zvládne snáď každý.
Ingrediencie:
- Rukola
- Ľadový šalát
- Reďkovky
- Cherry paradajky
- Ovčí syr
- Olivy
- 2 vajcia
- Olivový olej
- Vínny ocot
- Čierne mleté korenie
- Soľ
Postup:
Ako prvé, si dáme uvariť vajcia na tvrdo v osolenej vode. Soľ pridávame do vody preto, aby oslabila škrupinu a potom sa nám vajíčka jednoduchšie lúpali. Rukolu, ľadový šalát, reďkovky a cherry paradajky si umyjeme v studenej vode. Necháme ich odkvapkať, alebo ich položíme na papierový obrúsok, ktorý vysaje prebytočnú vodu. Olivy si scedíme od nálevu a nakrájame si ich na polovicu spolu s cherry paradajkami. Reďkovky si očistíme a nakrájame na štvrtinky, keďže sú tvrdšie ako ostatná zelenina.
Ľadový šalát natrháme na drobné kúsky, ktoré uložíme do misky. Pridáme k nemu rukolu a nakrájanú zeleninu s olivami. Následne doložíme na ľubovoľné kúsky nakrájaný ovčí syr. Zálievku na šalát si pripravíme z vínneho octu, soli a čierneho mletého korenia, kde všetky ingrediencie zmiešame a zálievkou šalát prelejeme a všetko dôkladne premiešame.
Ak už máme vajíčka uvarené, olúpeme ich a nakrájame na štvrtiny. Dozdobíme nimi šalát a všetko ešte polejeme olivovým olejom, ktorým nemusíme vôbec šetriť.
Tento jednoduchý šalát nám dodá vitamíny a bielkoviny, ktoré potrebujeme na každodenné zdravé fungovanie. Tento šalát je možné použiť či už ako prílohu k rôznemu druhu mäsa, alebo len ako ľahkú obednú variantu. Príprava je síce jednoduchá, no chuťou si získa nejedného náročného gurmána.