Jedlo

5 rád prečo nevyhadzovať jablčné šupky

Sú to práve jablká, ktoré si môžete dopriať kedykoľvek a veľmi z nich nepriberiete. Čudujete sa prečo? Tajomstvo spočíva v negatívnych kalóriách, ktoré jablká obsahujú. Zaujímavé sú tým, že telo vďaka nim spotrebuje viac kalórii ako príjme. 

Zbavíte sa kilogramov

V boji proti nadbytočným kilám pomáha jablková šupka tým, že kvôli obsahu kyseliny ursolovej, zvyšuje svalovú hmotu, a tak urýchľuje proces spaľovania tukov. 

Nápoj proti nespavosti

Stačia šupky z dvoch – troch jabĺk, ktoré povaríte 5 minút vo vriacej vode. Nápoj vypite pár minút pred spaním. Uvoľňuje tok myšlienok, upokojí myseľ a pomôže zaspať. 

Jablkové lupienky

K sledovaniu filmov sa okrem zemiakových, nie až tak zdravých, hodia aj jablkové lupienky. Prehrejte si rúru na 200°C, kým sa nahreje, šupky namočte v mede a ak chcete aj v škorici. Uložte ich na papier na pečenie a po približne pol hodine ich otočte na druhú stranu. Hotové lupienky chrumkajú a majú zlatistú farbu. Po vychladnutí jedzte a zvyšné odložte do vzduchotesnej nádoby. 

Zvýšte podiel vlákniny

Jednoducho pridaním do ranného smoothie, kde k ostatným ingredienciám pridáte aj kúsky jablkovej šupky. Hodia sa taktiež do palaciniek, či koláčov. 

Rozvoniate celú miestnosť

Nielen citrusové ovocie vám rozvonia celú miestnosť, no aj jablkové šupky. Stačí ak povaríte pár minút šupky so škoricou, zbavíte sa nepríjemného pachu v domácnosti, či pachu domácich zvierat.

Perlička na záver

Jablkové šupky zmierňujú zápalové účinky a pomáhajú pri liečbe akné. Šupku si vnútrom priložte na tvár a nechajte ju pôsobiť pol hodinku. Potom pleť opláchnite a naneste pleťový krém.